Namnge ditt program

Skapa övertygande “Call to Actions” (2).png

Att ge ditt program och de enskilda lektionerna namn, är avgörande för hur du kommunicerar syftet med lärandet för slutanvändaren. Här är en lista på saker att tänka på när du namnger dina kurser.


Beskrivning


Om möjligt, ge ditt program eller de enskilda lektionerna en beskrivande rubrik som tydligt förklarar vad läsaren kan förvänta sig. Rubriker som “Hur du återställer din IPhone på 4 minuter” eller “10 steg för hur du gör potatispuré i en blender” är bra exempel på hur man visar användaren vad de kan förvänta sig från din undervisning. Dessutom visar det på hur stor insats som krävs av dem för att ta del av den.


Redan existerande program


Erbjuder du eller någon annan arrangör redan ett program med ett liknande namn? Visa hänsyn till din användares förväntningar när du namnger dina program, då de kan förväxlas med andras. Till exempel kanske du redan har ett program på ämnet “Försäljning för nybörjare”, tänk då på att du kan förfina rubriken genom att lägga till mer information såsom “Hur man säljer med hjälp av Myer Briggs-tekniken” eller “Försäljning för avancerade nybörjare”. Var försiktig med att använda namn som som redan är patenterade/varumärkesskyddade av andra organisationer.


Nivåer

Vissa program behöver rankas efter en ordning, som Nivå 1 och Nivå 2.

Publik

Försäkra dig om att din målgrupp förstår språket som används i rubriken. Tänk på deras olika begränsningar, som till exempel ålder, utbildning och läsförståelse.

Kontext

Kommer rubriken att kompletteras med en förklarande text? Om så är fallet kan du kosta på dig en mer abstrakt rubrik som exempelvis “Rik pappa, fattig pappa: Vad rika lär sina barn om pengar”. I annat fall, håll dig till en väldigt beskrivande rubrik.