Video: 5 steg för att bygga en microlearning-plattform

Mikroinlärning i 5 steg

Titta på videon här:

Videotranskript:

-1-

Identifiera din målgrupp  – vilka är dina mottagare? Jobbar de på kontor eller mobilt? Hur tekniskt avancerade och intresserade är de? Betalar du som arbetsgivare för deras telefoner eller har de hand om sina egna telefonräkningar?

-2-

Definiera målet för deras lärande – vad vill du att målgruppen ska uppleva? Det behöver inte bara handla om konkreta mål som att lära dem något. Det kan också vara mjukare mål som att de ska känna sig uppskattadeellerbli lyssnade på.

-3-

Strukturera dina teman – baserat på vad dina mål är, hur skulle du strukturera in lärandet under olika teman/kapitel? Kanske vill du göra en storyboard.
Innehåll + material till hands – hur mycket existerande material har du redan? Använd powerpoint och video för att bygga ditt program. Försök att samla allt existerande material för att påbörja den skapande processen – lita på oss, skapandet kommer gå mycket snabbare och du får ihop alltihopa.

Formatet för innehållet – vid det här laget kan det vara värt att ha en diskussion/ta beslut om text, bilder och video.

Att arbeta med video är så klart mycket värdefullt och kan öka upplevelsen för lärandet och det finns olika sätt att producera filmer som kan passa den budget man har.

-4-

Motivation – Beroende på din målgrupp/typ av lärande, ska du försöka se hur du kan skapa incitament för programmet. Ditt mål är att få så många personer att delta i undervisningen som möjligt, och få dem att känna sig engagerade. Använd poängräkning, tävlingar, kuriosa eller roligt innehåll för att belöna dina deltagare.

-5-

Förpacka kreativt –  Kommer du bygga ditt lärande runt en avatar eller dina anställda? Fastställ vem som är instruktören. – Tilltal (vem presenterar? Vad är tonen).
Kom ihåg att när man ska få ned sina tankar till små listpunkter på telefonen så behöver man också ha ett tilltal som är både enkelt att förstå och tycka om. Försök att inte vara för formell/företagsmässig. Allt som händer i lektionen ska kännas personligt. Tonen kan vara viktigare än att ordna spel eller tävlingar.


För att få dessa 5 steg att hända, samla dina viktigaste intressenter i en workshop. Håll en diskussion om vem som kommer att bestämma över innehållet och vem som kommer lägga upp det på utbildningsplattformen (det är lätt och vem som helst kan göra det).

Den här videon kom från Moblrn, världens enklaste plattform för e-lärande.

Om du vill lära dig mer om mikroinlärning, gå till moblrn.com och prenumerera på vår Youtubekanal.